Ingen ombildning i Skottet

Det blir ingen ombildning i kvarteret Skottet. Det beslutade Stockholmshems styrelse under ett extrainsatt möte i dag, måndag 21/3.

De 252 lägenheterna i kvarteret Skottet på Södermalm i Stockholm kommer att förbli hyresrätter. Detta trots att Stockholmshem tidigare godkänt resultatet av två köpstämmor.
– Det finns en majoritet för ombildning i huset, de är de flesta överens om. Men den stämma som visar det tydligt har ogiltigförklarats eftersom den skett så pass sent, säger Stockholmshems styrelseordförande Björn Ljung (FP) till tidningen Södermalmsnytt.
På Skottets hemsida går att läsa: ”Besvikelsen är naturligtvis stor i Skottet nu eftersom majoriteten av de boende nu får stå tillbaka för en minoritets vilja.”
”En annan mycket märklig konsekvens av detta är ju såklart att Stockholms Stad nu ger Hyresgästföreningen en överprövningsrätt till demokratiskt fattade beslut. Och naturligtvis en stor besvikelse för alla oss som bor i huset och som vill ombilda. 600 personer för. 3 emot. Det känns overkligt och mycket bedrövande. Exakt hur vi går vidare nu måste vi fundera på.”
– Just nu är vi chockade och förtvivlade. Vi vill bilda bostadsrätt både för att det är en bra boendeform och som ett försvar mot framtida hyreshöjningar. Alla misstänker ju att det blir dyrare och dyrare att bo i hyresrätt i innerstaden, säger föreningens ordförande Klas Hoberg till DN.

1 Kommentarer

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

"Det finns en majoritet för o

"Det finns en majoritet för ombildning i huset, de är de flesta överens om." 

Sanningen är visst svår att hålla reda på. Fantastisk kommentar av en myglande styrelse.

 
 
"Men den stämma som visar det tydligt har ogiltigförklarats eftersom den skett så pass sent,"

När alla de tidigare stämmor nekade till köp och man efter hot och förfalskningar fick igenom ett Ja - Ja då blir den officiella versionen att det var försent.. Tack för denna sida. Ni kan räkna med att era kommentarer är förevigade om ni väljer att ställa till mer bråk i framtiden.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.