Hyresgästföreningen backar

62 Foto: Tage Olsin (licens).I en helt ny dom klargör tingsrätten att Hyresgästföreningen har fel - man måste inte bo i ett hus utan bara vara skriven i det för att få rösta på köpstämman vid en ombildning. Lagen är tydlig.

Domen avser en ombildning i Bandhagen som Hyresgästföreningen även klandrade för fusk med fullmakter. Men föreningen, brf Lådkameran 3, blev friad på alla punkter.

- Lagen är tydlig och nu står det äntligen klart att Hyresgästföreningen har haft fel, säger ombildningskonsulten Jan Bjurfors som bistått föreningen vid ombildningen.

Hyresgästföreningen tvingas nu se över flera liknande fall man har klandrat rättsligt och säger att de utifrån domen ska ”rekommendera medlemmar som vi biträder att återkalla berörda ärenden”.

- De här rättsliga processerna tar väldigt lång tid och många som vill ombilda kan få kalla fötter av att det hela lyfts till en obehaglig nivå där grannsämjan hotas. Dessutom har Hyresgästföreningen ekonomiska muskler som inte går att jämföra med en vanlig bostadsrättsförenings, säger Jan Bjurfors.

Ombildningar ska givetvis gå rätt till utan övergrepp från någon sida. Den här domen visar tydligt att inget fusk och inget brott begicks vid ombildningen av Lådkameran. Snarare är det Hyresgästföreningen som får ställa sig i skamvrån.

SBB säger grattis till Lådkameran och lycka till!

0 Kommentarer

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.